Hírek & Események


E-napló segítség 

E-kréta belépés


Munkanap

2018.12.15.


Tantestületi karácsony

2018.12.20.


Iskolai karácsony

Utolsó tanítási nap

2018.12.21.


Téli szünet utáni első tanítási nap 

"B" csütörtök

2019.01.03.


Keresztféléves képzés 1. év vége

2019.01.04.


Magyar kultúra napja

2019.01.22.




Kapcsolatok


8000 Székesfehérvár, Károly János u. 32.


OM azonosító: 203053


Igazgató: (70) 198 6386


Igazgató helyettes: (70) 198 6388


Titkárság: (70) 198 6387


Porta: (70) 198 6385


Email: fehervar@deak.axelero.net


                



Szakmai vizsgák dátumai és követelményei

 

Szakmai vizsgák dátumai:

feltöltés alatt 

 

A szakképzési évfolyamokat záró szakmai vizsgákkal kapcsolatos megállapításokat a szakmai program tartalmazza.


A szakmai képzés követelményei 


Kereskedelmi szakmák szakmai követelményei:

A különböző szakmákban képzett tanulók:
- rendelkezzenek vállalkozói szemlélettel,
- ismerjék a különbözõ eladási technikákat, ennek ismeretében tudjanak önálló munkát végezni,
- ismerjék az áruk választékát, tulajdonságait az áruvédelem módjait,
- legyenek a vevőkkel udvariasak, becsületesek, előzékenyek, tapintatosak,
- ismerjék azokat a számítási módszereket, amelyekkel elemezni, értékelni tudják a bolt 
  gazdálkodását,
- ismerjék állampolgári, munkavállalói jogaikat, kötelezettségeiket,
- ismerjék az érdekvédelmi szervezetek munkáját,
- balesetmentesen dolgozzanak,
- rendelkezzenek olyan általános és szakmai felkészültséggel, kommunikációs és tanulási 
  készséggel, hogy képesek legyenek követni a szakma fejlõdését, a munkaerõ-piaci viszonyok 
  változásait.
A szakmánkénti követelmények a tantárgyak tanterveiben kerültek megfogalmazásra.




A vendéglátó szakmák szakmai követelményei:

Általános követelmények:
- rendelkezzenek korszerű vállalkozói szemlélettel, konvertálható tudással, 
- ismerjék a gazdaságos működéshez szükséges gazdasági számításokat, 
- az értékesítő szakmás tanulók ismerjék a korszerű és igényes értékesítési módokat, 
- a termelő szakmás tanulók ismerjék a korszerű táplálkozást segítő technológiákat, 
- képesek legyenek az önálló munkavégzésre, 
- ismerjék a nyersanyagok tulajdonságait, 
- rendelkezzenek marketing-szemlélettel, 
- ismerjék a beszerzési forrásokat, 
- ismerjék hazánk idegenforgalmi, kulturális, földrajzi, néprajzi, művészettörténeti műemlékeit és 
  képesek legyenek ezek ajánlására idegen nyelven is, 
- legyenek tisztában állampolgári, munkavállalói jogaikkal, kötelességeikkel, 
- ismerjék a szakmájukkal összefüggő környezetvédelmi eljárásokat, 
- dolgozzanak balesetmentesen, 
- rendelkezzenek jó kommunikációs készséggel, 
- képesek legyenek a gyakorlati munkájukban tudatosan alkalmazni azokat az ismereteket, 
  amelyeket az elméleti oktatásban szereztek.
A szakmánkénti követelmények a tantárgyak tanterveiben kerültek megfogalmazásra.




Szakmai vizsga:

Források:
https://www.nive.hu/index.php?option=com_jumi&view=application&fileid=16&tip=szvk_2012_



                                                                                                    Szakmai vizsgázók: