Szakmai vizsgák dátumai és követelményei

 

Szintvizsgák várható időpontja

Frissítés folyamatban!

  • 2019.04.03. szakács/ pincér
    2019.04.04. cukrász
    2019.04.05. eladó







Szakmai vizsgák dátumai:


 


 Szakmai vizsgázók:



 

A szakképzési évfolyamokat záró szakmai vizsgákkal kapcsolatos megállapításokat a szakmai program tartalmazza.


A szakmai képzés követelményei 


Kereskedelmi szakmák szakmai követelményei:

A különböző szakmákban képzett tanulók:
- rendelkezzenek vállalkozói szemlélettel,
- ismerjék a különbözõ eladási technikákat, ennek ismeretében tudjanak önálló munkát végezni,
- ismerjék az áruk választékát, tulajdonságait az áruvédelem módjait,
- legyenek a vevőkkel udvariasak, becsületesek, előzékenyek, tapintatosak,
- ismerjék azokat a számítási módszereket, amelyekkel elemezni, értékelni tudják a bolt 
  gazdálkodását,
- ismerjék állampolgári, munkavállalói jogaikat, kötelezettségeiket,
- ismerjék az érdekvédelmi szervezetek munkáját,
- balesetmentesen dolgozzanak,
- rendelkezzenek olyan általános és szakmai felkészültséggel, kommunikációs és tanulási 
  készséggel, hogy képesek legyenek követni a szakma fejlõdését, a munkaerõ-piaci viszonyok 
  változásait.
A szakmánkénti követelmények a tantárgyak tanterveiben kerültek megfogalmazásra.




A vendéglátó szakmák szakmai követelményei:

Általános követelmények:
- rendelkezzenek korszerű vállalkozói szemlélettel, konvertálható tudással, 
- ismerjék a gazdaságos működéshez szükséges gazdasági számításokat, 
- az értékesítő szakmás tanulók ismerjék a korszerű és igényes értékesítési módokat, 
- a termelő szakmás tanulók ismerjék a korszerű táplálkozást segítő technológiákat, 
- képesek legyenek az önálló munkavégzésre, 
- ismerjék a nyersanyagok tulajdonságait, 
- rendelkezzenek marketing-szemlélettel, 
- ismerjék a beszerzési forrásokat, 
- ismerjék hazánk idegenforgalmi, kulturális, földrajzi, néprajzi, művészettörténeti műemlékeit és 
  képesek legyenek ezek ajánlására idegen nyelven is, 
- legyenek tisztában állampolgári, munkavállalói jogaikkal, kötelességeikkel, 
- ismerjék a szakmájukkal összefüggő környezetvédelmi eljárásokat, 
- dolgozzanak balesetmentesen, 
- rendelkezzenek jó kommunikációs készséggel, 
- képesek legyenek a gyakorlati munkájukban tudatosan alkalmazni azokat az ismereteket, 
  amelyeket az elméleti oktatásban szereztek.
A szakmánkénti követelmények a tantárgyak tanterveiben kerültek megfogalmazásra.




Szakmai vizsga:

Források:
https://www.nive.hu/index.php?option=com_jumi&view=application&fileid=16&tip=szvk_2012_




A 2019.évi májusi vizsgaidőszak eredményei

                                                                                                                              



Elérhetőségek


Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája


8000 Székesfehérvár, 

Károly János u. 32.


OM azonosító: 203053


Feladat ellátási hely : 007


Igazgató: (70) 198 6386


Igazgató helyettes: (70) 198 6388


Titkárság: (70) 198 6387


Porta: (70) 198 6385


Email: fehervar@deak.axelero.net


      






 

2019.12.14. 10:00-12:00



Deák bál


2019.11.22.


Előző évi báli menük receptjei



Adventi készülődés



2019.11.29-12.20.



Avatás


2019.12.07.