Hírek & Események

E-napló segítség 

E-kréta belépés


Szakmák éjszakája

2018.04.13.

A Holokauszt áldozatainak emléknapja

2018.04.16.


Fogadóóra

2018.04.18.


Diákközgyűlés

2018.04.19.


Deák megemlékezés

2018.04.20.


Diáknak, diáknapi foci

2018.04.27.


Pihenőnap

2018.04.30.


Munkaszüneti nap

2018.05.01.


Tavaszi nagytakarítás

2018.05.02-04.


Szerenád

2018.05.02.


Kapcsolatok


8000 Székesfehérvár, Károly János u. 32.


Igazgató: (70) 198 6386


Igazgató helyettes: (70) 198 6388


Titkárság: (70) 198 6387


Porta: (70) 198 6385


Email: fehervar@deak.axelero.net


                



Iskolánkról

Iskolánk története


Elérhetőségek


Hagyományaink


Kapcsolataink


Támogatók


Alapítvány


Pályaválasztás




Különös közzétételi lista


Tini Tanbolt


Báli menü receptjei








Iskolánkról szóló filmek:


Deák film


Erasmus


Rólunk szól a hír


Élet a Deákban











Határtalanul 2014



Határtalanul 2016





Támogatóink:





Édesség Világ Kft.

Székesfehérvár

Fehér Róbert



Kriszkóné Papp Krisztina

Virág ajándék - Bodajk










Szakképesítésekkel betölthető munkakörök




Betölthető munkakörök:





A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

Az eladó szakember a kereskedelmi egységekben kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Az eladásra kerülő áruk átvételével, raktározásával, állagmegóvásával, értékesítésre történő előkészítésével, eladótéri kihelyezésével, értékesítésével kapcsolatos feladatokat lát el. Közreműködik az áruk beszerzésének előkészítésében és lebonyolításában. Ellátja a kereskedelmi egység szabályszerű működésével kapcsolatos eladói feladatokat.




                                                                                  Cukrász:



                                                                      3.2.  A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A cukrász a higiéniai és munkavédelmi elő
írások betartása mellett cukrászsüteményeket, fagylaltokat, és más hidegcukrászati          készítményeket állít elő, figyelemmel azok ízbeli változatosságára, esztétikai megjelenítésére, a vásárlási, megrendelési igényekre
.



                                                                                       Pincér:



                                                                        3.2. A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás elő
í
rásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.



                                                                                   Szakács:




                                                                  3.2. A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.



                                                                Vendéglátó eladó - kifutó képzés:




                                                                 3.2. A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A vendéglátó eladó a cukrászdák, kávézók, eszpresszók, ételbárok, bárok, gyors-étkezőhelyek, hidegbüfék, büfék, falatozók szakembere. Reggeli- és uzsonnaételeket, gyorsételeket, hidegkonyhai készítményeket, salátákat készít és értékesít helyben és elvitelre.
Feladata továbbá az értékesítő munkák szakszerű ellátása, vitrineket, kínáló polc és pultrendszereket rendez, kávét és teát főz, alkoholmentes és alkoholos italokat készít. Cukrászkészítmények, fagylaltok befejező műveleteit végzi, pultkiszolgálást és felszolgálást végez.



                                                                       Vendéglátásszervező:


                 


                                                                   3.2. A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A Vendéglátásszervező-vendéglős a vendéglátásban vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat ellátó szakember, aki magas szintű, korszerű szakmai és gazdálkodási ismeretekkel és továbbfejleszthető tudással rendelkezik. A vendéglátó vállalkozások és az étkeztetési, vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtó egységek üzemeltetéséhez szükséges tervezői, vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat lát el. A vendéglátó egységekben végzi, irányítja, szervezi, ellenőrzi az árubeszerzést, a raktározást, a termelési, az értékesítési és szolgáltatási tevékenységeket. Összeállítja a vendéglátó egység kínálatát, bemutatja, reklámozza az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot. Kapcsolatot tart, kommunikál magyar és idegen nyelven a vendégekkel, az egység üzletfeleivel és a hatóságokkal. Gondoskodik a vendéglátó egységekben a biztonsági-, munka- és tűzvédelmi, környezetvédelmi, higiénia, élelmiszerbiztonsági elő
í
rások betartásáról.




                                                                          Logisztikai ügyintéző:

                   


                                                                         3.2. A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A logisztikai ügyintéző feladata a feladata a logisztikai tevékenységek tervezése, lebonyolítása, a logisztikai rendszerrel kapcsolatos vezetői munka támogatása




                                                                                Kereskedő:

         


                                                 3.2. A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A szakképzett kereskedő irányítja, szervezi és ellenőrzi a kereskedelmi egység szabályszerű működését, ellátja a nyilvántartással és adatszolgáltatással kapcsolatos feladatokat. Megszervezi és lebonyolítja az áruforgalmi tevékenységet. Vállalkozást hoz létre / szűntet meg, gazdálkodást folytat.  Marketing tevékenységet, piackutatást végez, felméri és elemzi a piaci környezetet. A nyereséges gazdálkodás érdekében hasznosítja a piackutatás eredményeit. E-kereskedelmi tevékenységet folytat