Galéria 2017/2018



II. Gasztro-Kupa verseny 2018.









Nyílt nap 2018










Október 23.i megemlékezés








Digitális témahét 2018







Szakmák Éjszakája
















Erasmus Ausztria

 ERASMUS +



A DEÁKOS DIÁKOK ÚJRA MEGHÓDÍTJÁK AZ EU-T

PROGRAM IDŐTARTAMA: 2015. november 14. - 2015. december 11.

RÉSZTVEVŐ PEDAGÓGUSOK: 



2015. november 14. - november 28.

              Orsovainé Péter Anikó
              Galgovszki Lajos András

2015. november 28. - december 11.

Oroján Gabriella
Szénásy Péter

A PROGRAMBAN RÉSZTVEVŐ DIÁKOK: 

 

Révész Rebeka                                                                                              cukrász tanuló
Zsédely Cintia                                                                                                cukrász tanuló
Gróber Erzsébet                                                                                                pincér tanuló
Lakatos Tünde                                                                                                 pincér tanuló
Madarász Zoltán                                                                                              pincér tanuló
Nagy Gergő                                                                                                    szakács tanuló
Molnár Zsombor Kristóf                                                                                 szakács tanuló
Hamvas Péter                                                                                                szakács tanuló
Gyöngyösi Erzsébet                                                       vendéglátásszervező-vendéglős tanuló
Kovács Dániel                                                                vendéglátásszervező-vendéglős tanuló
Wallendums Ádám Máté                                              vendéglátásszervező-vendéglős tanuló



A SZÁLLÁS ADATAI: Ferienwohnung Heine Wien


                                      1020 Bécs, Pazmanitengasse 8.


Iskolánk tanulói és kísérőtanáraik 2015. november - december időszakában az Erasmus + Project keretében Bécsben töltöttek 1 hónapot.
Célunk az volt, hogy piacképes tudást adjunk szakmai nyelvismerettel kiegészítve.
Örülünk, hogy tanulóink jól használható, nemzetközi gasztronómiai ismeretekkel bővített képzésben vehettek részt.
A fogadó partnerektől azt vártuk, hogy ismertessék meg tanulóinkkal hazájuk specialitásait, mindhárom szakma területén.
A legtöbb tanuló a hagyományos, nemzetközi konyha megismerésén kívül korszerű gépeken dolgozhatott, és a modern gasztronómiának megfelelő, új ismereteket szerzett.
Tanulóinkra a külföldi gyakorlat idején nem volt panasz, sem szakmai, sem emberi mulasztás miatt. Mindkét területen sokat gazdagodtak, önállósodtak. Reményeink szerint a megszerzett tudás elhelyezkedésüket segítheti és erősíti a színvonalas magyar vendéglátást. Fontos cél és terület volt a nyelvtudás fejlesztése. Ez a legtöbb esetben megvalósult. Iskolai mérése folyamatosan zajlik, melynek eredményét táblázatban mellékeljük.  
Vendéglátós diákjaink számára egy tanétterem és két tankonyha áll rendelkezésre, azonban az itt elvégzett munka nem hasonlítható a valós környezetben, valódi nyomás alatt végzett munkához. Ezért nagyon fontos volt, hogy a diákok működő vállalatokat ismerhessenek meg, ezt megfűszerezve nyelvtudásuk bővítésének lehetőségével, ami a vendéglátóiparban elengedhetetlen. 







Erasmus Olaszország

ERASMUS +

 

 


A DEÁKOS DIÁKOK ÚJRA MEGHÓDÍTJÁK AZ EU-T

PROGRAM IDŐTARTAMA: 2016. június 04. - 2016. július 01.

RÉSZTVEVŐ PEDAGÓGUSOK: 

2016. június 04. - június 16.

   Győre Gabriella
                Galgovszki Lajos András

2016. június 16. - július 01.

    Szloboda Mária
Vas Zoltánné

A PROGRAMBAN RÉSZTVEVŐ DIÁKOK: 



Gyúró Alexandra                                                                                    cukrász tanuló
Jádi Kata Evelin                                                                                      cukrász tanuló
Bácsi Boglárka                                                                                         pincér tanuló
Keresztszegi Kitti                                                                                    pincér tanuló
Páncél Evelin                                                                                           pincér tanuló
Németh Enikő                                                                                      szakács tanuló
Sekk Antónia                                                                                       szakács tanuló
Váczi Kristóf                                                                                        szakács tanuló
Váczi Kristóf                                                                                        szakács tanuló
Viszugyel Erik                                                                                      szakács tanuló
Farkas Georgina                                                   vendéglátásszervező-vendéglős tanuló
Gyöngyösi Erzsébet                                            vendéglátásszervező-vendéglős tanuló

A SZÁLLÁS ADATAI: Localita Piazzo


                                                  23831 Casargo, Lecco, Italy 


Iskolánk tanulói és kísérőtanáraik 2016 júniusában az Erasmus + Project keretében Casargoban, Olaszországban 1 hónapot.
Célunk az volt, hogy piacképes tudást adjunk szakmai nyelvismerettel kiegészítve.
Örülünk, hogy tanulóink jól használható, nemzetközi gasztronómiai ismeretekkel bővített képzésben vehettek részt.
A fogadó partnerektől azt vártuk, hogy ismertessék meg tanulóinkkal hazájuk specialitásait, mindhárom szakma területén.
A legtöbb tanuló a hagyományos, nemzetközi konyha megismerésén kívül korszerű gépeken dolgozhatott, és a modern gasztronómiának megfelelő, új ismereteket szerzett.
Tanulóinkra a külföldi gyakorlat idején nem volt panasz, sem szakmai, sem emberi mulasztás miatt. Mindkét területen sokat gazdagodtak, önállósodtak. Reményeink szerint a megszerzett tudás elhelyezkedésüket segítheti és erősíti a színvonalas magyar vendéglátást. Fontos cél és terület volt a nyelvtudás fejlesztése. Ez a legtöbb esetben megvalósult. Iskolai mérése folyamatosan zajlik, melynek eredményét táblázatban mellékeljük.  
Vendéglátós diákjaink számára egy tanétterem és két tankonyha áll rendelkezésre, azonban az itt elvégzett munka nem hasonlítható a valós környezetben, valódi nyomás alatt végzett munkához. Ezért nagyon fontos volt, hogy a diákok működő vállalatokat ismerhessenek meg, ezt megfűszerezve nyelvtudásuk bővítésének lehetőségével, ami a vendéglátóiparban elengedhetetlen.




NOVEMBER 5.

EURÓPAI KERESKEDELMI NAP

EGYÜTT A VÁSÁRLÓKÉRT!


Az EURÓPAI KERESKEDELEM NAPJA rendezvény fő üzenete, hogy a kereskedelmet, mint a legnagyobb GDP-, ÁFA - és adótermelőt valamint, mint a legnagyobb munkaerő piacot jelentő szektort fókuszba állítsa a média segítségével.

Az EuroCommerce által 2005-ben hagyományteremtő szándékkal útjára indított Európai Kereskedelem Napja című eseménysorozat az elmúlt évek során mindig példás sikerrel zárult.


Az Unió országaiban a kereskedelemben dolgozók száma meghaladja a 30 millió főt, a teljes európai GDP 11% - át a kereskedelmi szektor adja, Magyarországon pedig 530 ezren dolgoznak az ágazatban, amely 8.000 milliárd forintnál nagyobb kiskereskedelmi forgalmat realizál.




                

            

             

            

          













A Területi Katasztrófavédelmi versenyen iskolán csapata 2. helyezést ért el, 

így továbbjutottak a megyei döntőbe. 

 

Gratulálunk.

 

Felkészítő: Szmolkáné Bene Ibolya tanárnő

 

 

A csapat tagjai: 

 

Kövecses Nóra 11.c

Budai Bence 11.c

Rozsnyai Dominik 11.c

Soltész Martin 11.c


 





Az Arany János és kora játékos műveltségi vetélkedő eredménye

 

A versenyen 10 háromfős csapat mérte össze „erejét”.


Résztvevők:

 Moór Vanessza, Hajdár Klaudia, Koncz Diána (11.e); Menasch Krisztián, Csóka Zoltán, Botka Máté (10.e);  Füreder Balázs, Vidu Laura, Mayer Zoé (10.c); Lábadi Judit, Okos Annamária, Gál Fanni (10.c); Léhner Boglárka, Biró Bettina, Kaifis Klaudia (10.b); Molnár Zsombor, Jankovics Erika, Polgár Vivien (11.f);


I. helyezett: Kövecses Nóra, Bozsoki Bettina és Harmati Viktor (11.c)


II. helyezett (megosztva) Németh Noémi, Rácz Ilona és Nagy Márk (10.a) ; Márta Kamilla, Kunos Judit és Rozsnyai Dominik (11.c)


III. helyezett Erdélyi Bíborka, Gábriel Anna és Krampelsdorfer Fanni (11.a)







Arany-emlékév

Arany János születésének 200. évfordulója a 2017-es esztendő. Ehhez a jeles évfordulóhoz több iskolai rendezvényünk is kapcsolódik. 

Az első az Arany János vers –és prózamondó verseny.

A megmérettetésen a következő diákok vettek részt: 


Horváth Daniella

 Török Nikolett

Fekti Szonja (9.b) 

 Léhner Boglárka (10.b)

 Várhegyi Vivien

 Farkas Dóra Ottília(10.c)

 Majoros Dzenifer

 Hibácska Kira

 Novák Bianka

 Talabér Sarolta (10.e)

 Budahegyi Krisztina

 Bohár Zoltán (10.d)

 Nagy Krisztina

 Kustos Dorottya (11.c)

 Halasi Vivien

 Borsos Mária (12.a)


I. helyezett: Léhner Boglárka

II. helyezett: Farkas Dóra

III. helyezett: Halasi Vivien







Elérhetőségek


Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája


8000 Székesfehérvár, 

Károly János u. 32.


OM azonosító: 203053


Feladat ellátási hely : 007


Igazgató: (70) 198 6386


Igazgató helyettes: (70) 198 6388


Titkárság: (70) 198 6387


Porta: (70) 198 6385


Email: fehervar@deak.axelero.net


      






 

2019.12.14. 10:00-12:00



Deák bál


2019.11.22.


Előző évi báli menük receptjei



Adventi készülődés



2019.11.29-12.20.



Avatás


2019.12.07.